The Ritual of Sakura

Hallo beauty lovers!

Rituals behoort tot een van mijn favoriete winkels. Ze hebben zo veel heerlijke producten en ik heb ze lang nog niet allemaal geprobeerd. Elke keer als ik bij Rituals kom neem ik wel een nieuw product mee om te proberen. Tot nu toe heb ik nog geen een geurlijn waarvan ik kan zeggen dat ik hem niet lekker vind ruiken. 
Afgelopen december heb ik op mijn werk dit heerlijke pakket van Rituals als kerstpakket mocht ontvangen. Deze geurlijn heb ik zelf nog nooit gekocht, dus hoe leuk om zo een keer een nieuwe geur uit te kunnen proberen.
Op de buitenkant van de verpakking staat ‘A life full of wonders is a wonderful life’. Een leuke, pakkende tekst, waardoor ik nog meer nieuwsgierig wordt naar deze producten. De verpakkingen van de producten zelf hebben een rustige witte basiskleur, met daarbij roze details. Alleen de handzeep heeft een roze, transparante kleur, maar dat vind ik wel passend bij deze lijn. Doordat de verpakkingen zo rustig ogen, wekt het bij mij de indruk dat de geur van deze producten rustig en zacht zal zijn. Op de Shower Gel en Hand Soap verpakkingen staat ‘Celebrate each day as a new beginning’. Dat klinkt veel belovend! De producten van deze lijn bevatten allemaal kersenbloesem en rijstmelk. De geur van kersenbloesem is heerlijk ontspannend en in combinatie met de rijstmelk zorgt dit voor een heerlijk zachte en soepele huid.

The Ritual of Sakura volgens Rituals zelf:
“Tijdens de eeuwenoude Hanami ceremonie in Japan viert men de schoonheid van de Sakura bloesem. Deze kersenbloesem symboliseert dat het leven en schoonheid vluchtig zijn en dat je er dus vol overgave van moet genieten. Ontdek The Ritual of Sakura en beleef iedere dag als een nieuw begin.”

Body Scrub
Deze scrub bestaat uit een combinatie van suiker en verzachtende oliën. Door deze combinatie kun je met deze scrub op een milde of intensieve wijze dode huidcellen verwijderen. De scrub heeft een transparante kleur, een wat grovere korrel en ruikt lekker fris. Op de verpakking staat dat je deze scrub 1 of 2 keer in de week kunt gebruiken. Zelf gebruik ik hem maar 1 keer in de week. Dat is voldoende voor mijn huid, maar iedere huid is anders natuurlijk. Ik gebruik deze scrub in combinatie met een scrubhandschoen.

 


Foaming
Shower Gel 
Deze gel ruikt heerlijk en na gebruik blijft de geur ook lekker in de badkamer hangen. Voor gebruik moet je de bus goed schudden en breng je een kleine hoeveelheid gel op je hand of spons aan. Zodra de gel in aanraking komt met water begint hij te schuimen. Het schuim voelt heerlijk zacht aan en ik gebruik deze gel dan ook dagelijks! 🙂

 


Body Cream

Deze body crème is door zijn romige structuur makkelijk aan te brengen, hij droogt erg snel en plakt niet. De geur is wederom zacht en fris en deze blijf je een behoorlijke tijd ruiken. Mijn huid voelt de gehele dag zacht en gehydrateerd aan.
Ook bevat deze body crème antioxidanten, vitamine C en Centelle Asiatica. Dat laatste moest ik ook even opzoeken, haha. Kort samengevat heeft Centella Asiatica een positieve werking op littekenvorming, is het ontstekingsremmend, helpt het de huid herstructureren en beschermt het de aderen.

 

Hand Wash
Een heerlijk zachte handzeep, met een zachte, frisse geur. Deze handzeep hydrateert en beschermt je handen. Vaak heb ik in de winter last van droge handen, zeker na het veelvuldig gebruik van handzeep. Bij deze handzeep is dit totaal niet het geval. Na gebruik voelen mijn handen zacht en totaal niet droog aan.  Van deze handzeep is ook een refill verkrijgbaar. Helemaal top, zo hoef je niet elke keer een nieuw zeeppompje te kopen! 🙂

 

Kortom, ik ben erg tevreden over deze producten van deze geurlijn en gebruik ze met veel plezier! De producten hebben een erg zachte, rustige geur en zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd wordt en zacht aan voelt. Ze zijn dan ook zeker een aanrader voor personen met een droge huid!

Mijn favoriet blijft voor alsnog wel de Ritual of Happy Buddha lijn.
Welke lijn van Rituals is jullie favoriet?

Liefs Jesse 

2 Comments

 1. Aukje

  Ritual of Dao is altijd wel favoriet, maar in de zomer vind ik Karma echt heel erg fijn!

  Reply
  • Jesse van den Oetelaar

   Hee Aukje,

   Leuk dat je reageert! Zelf gebruik ik alleen de aftersun van de Karma lijn in de zomer en die is inderdaad erg fijn. 😁
   De Dao lijn klinkt ook wel erg goed, binnenkort toch maar eens proberen dan..

   X Jesse

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *