L’Oréal Pure Clay Maskers

Hallo,  

Reinigen jullie je huid goed?
Zelf maak ik elke ochtend en avond mijn gezicht heel goed schoon. Ik gebruik een nachtcrème en in de ochtend haal ik de restanten hiervan van mijn gezicht.
Overdag draag ik bijna altijd wel make-up en die haal ik er in de avond weer vanaf. Elke dag verbaas ik me er weer over hoe vies je gezicht dagelijks wordt. Ook als ik geen make-up heb gedragen is mijn gezicht in de avond redelijk vies. Daarom vind ik het heel belangrijk mijn gezicht 2x per dag goed te reinigen. Ook gebruik ik 2x in de week een masker. Dit voor extra reiniging en ook om mijn huid te verwennen / goed te verzorgen. L’Oréal Paris heeft een tijd geleden kleimaskers uitgebracht en sinds een paar weken de blauwe variant hier aan toegevoegd.
Ik gebruik ze al maanden en dus werd het eens tijd voor een review voor jullie! 

Er zijn 4 verschillende maskers die elk 3 pure kleine bevatten: 

  • Kaolien: een pure klei sterk geconcentreerd met silicaten voor een intense reiniging om een teveel aan talg te absorberen. 
  • Montmorilloniet: een pure klei rijk aan mineralen om imperfecties aan te pakken. 
  • Ghassoul: een pure klei sterk geconcentreerd met oligo-elementen die het verhelderen van de teint helpt. 

Groen masker:
Dit is een zuiverend masker dat eucalyptusextract bevat. Deze zuivert de huid en maakt mat. Direct na de 1e keer gebruiken voel de huid fris, comfortabel en zuiver aan. Vanaf 7 dagen: de huid ziet er beter uit, is mat en voelt zacht aan.
Geschikt voor een vette, glimmende huid.  

Rood masker:
Dit is een exfoliërend masker en bevat roodalg extract en verfijnt de poriën. Direct na de 1e keer gebruiken is de huid zachter en gladder en zijn de onregelmatigheden verminderd. Vanaf 7 dagen: De poriën zijn vervaagd en de huidstructuur is fijner.
Geschikt voor een huid met grote poriën.  

Zwart masker:
Dit is een detox masker dat steenkool bevat. Dit om de huid te ontgiften en weer te laten stralen. Direct na de 1e keer gebruiken is de huid zuiverder en stralender. Vanaf 7 dagen: de huid is frisser en de teint stralender.
Geschikt voor alle huidtypes.  

 

Blauw masker:
Dit is een anti-imperfecties masker dat zeewierextract bevat. Het masker vermindert mee-eters en verfijnt de poriën. Direct na de 1e keer gebruiken ziet de huid er gladder en schoner uit. Vanaf 7 dagen: De huid is matter en de poriën zijn verfijnd.
Geschikt voor een huid die veel mee-eters bevat. Bijvoorbeeld een puberhuid.  

Hoe gebruik je deze maskers? 
Zorg ervoor dat de huid schoon is voordat je het masker aanbrengt. Breng 2 tot 3 keer per week een ruime laag aan op het gezicht met uitzondering van de oogcontouren en de mond. Laat het masker 5 tot 10 minuten drogen. Spoel het vervolgens af met lauw water. Het rode masker verwijder je door middel van ronddraaiende bewegingen voor een optimale scrub.  

Wat ik van de maskers vind?
Ik vind ze heel fijn in het gebruik. De maskers ruiken lekker en voelen fris aan bij het aanbrengen op de huid. Ik laat ze 10 minuten intrekken en daarna spoel ik ze af. Na die 10 minuten is het masker helemaal uitgedroogd en als je lacht voel je het masker trekken. Na het afspoelen voelt je huid heerlijk fris, zacht en glad aan. Echt een verwennerij voor de huid! In principe zijn de maskers geschikt voor elk huidtype. Maar persoonlijk raad ik het wel aan te kijken naar wat voor type huid je hebt en daar een passend masker bij te kiezen.
Helemaal hip op dit moment is het ‘multimasken’. Dit houd in dat je meerdere maskers tegelijk gebruikt en dit afstemt op de behoefte van je huid. Heb je delen van je gezicht die snel glimmen? Gebruik dan het groene masker op die delen. Voor de delen die je wilt laten stralen gebruik je het zwarte masker. Het rode masker is geschikt voor de delen die snel losse velletjes laten zien. Het blauwe masker is zeer geschikt voor de delen waar veel mee-eters zitten.  Door te ‘multimasken’ krijg je het beste resultaat voor je huid. Natuurlijk kun je elk masker ook gewoon op je gehele gezicht gebruiken. Wissel dan eens af tussen twee verschillende soorten masker. 😉  

Op de verpakking staat dat elk potje van 50ml goed is voor 10 applicaties. Natuurlijk ligt het er aan hoeveel je gebruikt en of je je hele gezicht bedekt of per keer slechts een paar delen. Het masker droogt niet uit in het potje dus je kunt hem best lang in gebruik hebben. De maskers zijn voor €9,99 per stuk verkrijgbaar bij een drogist. Dit vond ik in eerste instantie best prijzig, maar hij bevat 10 applicaties wat uitkomt op €1,- per keer. Normaal gaf ik dat of nog meer uit per masker. Dus ik vind het een prima prijs voor een top product. 

Welk masker lijkt jou het fijnst?
Laat hieronder een reactie achter! 

Liefs,
Jesse 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *