Essie Gel Setter Top Coat

Hallo,

Zelf lak ik mijn nagels al een paar jaar met gellak die ik uit laat harden onder een lamp. Het kost wat tijd maar daarna blijft de gellak 2 á 3 weken goed en mooi zitten. Heerlijk om niet meer naar je nagels om te hoeven kijken. Moet ik er wel bij zeggen dat ik zeker 2x in de week mijn nagels behandel met olie. Zo blijven mijn nagels en de huid er omheen mooi en goed verzorgd. Ook gebruik ik dagelijks handcrème.
Voordat ik begon met gellak voor onder een lamp gebruikte ik vaak nagellak van Essie. Het is mooie nagellak met een hele goede kwaliteit. Hij blijft lang zitten en je hebt genoeg keuze uit kleuren. Naast de vele kleuren heeft Essie ook genoeg producten om je nagels verder te verzorgen. Denk hierbij aan een basecoat, nagelolie en diverse top coats. De laatste nieuwe top coat van Essie is de Gel Setter en omdat ik zo enthousiast ben over dit product wil ik mijn ervaringen met dit product graag met jullie delen.

Essie heeft nog niet zo lang geleden een speciale gellak lijn uitgebracht. Deze lijn bevat 30 kleuren en een speciale top coat, die tot wel 12 dagen blijft zitten. De top coat is alleen te gebruiken op de daarvoor gemaakte gel nagellak. Doordat hier bepaalde bestanddelen in zitten versterken ze elkaar en zijn ze dus ook niet los van elkaar te gebruiken helaas.
Maar nu heeft Essie dus de Gel Setter top coat. Een top coat die te gebruiken is met elke Essie kleur. Dit is natuurlijk een hele slimme zet van Essie. De nagellak is namelijk ook heel goed te gebruiken op andere merken nagellak. Echt een pluspunt van deze top coat!

Zoals jullie wellicht al kunnen raden is deze top coat op gel basis. Hij is iets dikker van structuur, maar geeft daardoor ook een mooie dikte aan de nagel. De top coat geeft ook een mooie glans aan de nagel. En het allerbeste… je hebt geen UV of LED lamp nodig! De top coat blijft tot wel 10 dagen lang mooi zitten en is daarna ook weer makkelijk te verwijderen. Je hebt hier geen speciale remover voor nodig.

Hieronder heb ik een aantal foto’s van het resultaat.

Zonder nagellak. Ik heb mijn nagels schoongemaakt en ben klaar om de nagellak aan te brengen.

Hier heb ik de 1e laag nagellak aangebracht en deze laat ik even drogen. Ik werk altijd van links naar rechts. Als ik dan mijn pink van mijn rechterhand gelakt heb, kan ik daarna meteen verder met de 2e laag.

Na het aanbrengen van de 2e laag zie je dat de nagellak een mooie dekkende kleur geeft. Na het aanbrengen van deze laag ga ik ook meteen verder met het aanbrengen van de top coat. Het grote voordeel van de Essie nagellak is dat hij ook lekker snel en mooi droogt. De nagellak zelf geeft ook al een goede glans.

Als laatste gebruik ik de Gel Setter top coat. Ik breng deze goed aan op mijn nagels en laat deze vervolgens drogen. Je ziet dat de nagellak er iets dikker uit ziet door de Gel Setter top coat. Mijn nagels voelen stevig en sterk aan. Iets wat ik erg fijn vind, want hierdoor scheuren of breken ze minder snel bij mij.

Bij het aanbrengen van de nagellak is het heel belangrijk dat je de juiste hoeveelheid nagellak gebruikt. Gebruik je te weinig dan merk je meteen dat de nagellak te snel droogt en je dus strepen gaat trekken met je kwastje. Gebruik je te veel dan loopt de nagellak onder de nagelriemen en droogt deze ook niet goed. Vergeet bij het lakken van je nagels niet om je nagel te ‘sealen’. Oftewel haal het kwastje ook even over het topje van je nagel zodat de nagellak nog beter blijft zitten. Hierbij is de kans dat de nagellak gaat chippen ook een stuk kleiner.
Een kleine tip: Doop je kwastje in het flesje en strijk deze lichtjes af langs de rand van het potje. Trek het kwastje met ‘lange’ halen over je nagel i.p.v. korte. En tot slot seal je de nagel.
Het is lastig uit te leggen zo natuurlijk, maar veel oefenen dan gaat het je lukken!
Essie nagellak werkt heel makkelijk, maar je moet even je eigen handigheid hierin vinden.

Ik ben echt heel blij met dit top product! Hij is makkelijk aan te brengen en te verwijderen en blijft bij mij tot bijna 2 weken mooi zitten. Hij geeft een mooie glans, maakt de nagel iets dikker en steviger waardoor hij ook minder snel scheurt merk ik. Een absoluut pluspunt is natuurlijk ook wel dat hij op alle nagellak te gebruiken is. Persoonlijk vind ik hem wel het mooiste passen bij de kleuren van Essie zelf. Deze kleuren hebben van zichzelf al een hele luxe uitstraling en het zijn gewoon mooie aparte kleuren die je niet in alle andere merken terug ziet.
Het maakt het aantrekkelijk om deze nagellak te kopen en te gebruiken, omdat je er geen lamp voor nodig hebt en je toch mooie gelakte nagels kunt hebben voor zeker 10 dagen. Dus wil je mooi gelakte nagels waarvan iedereen zal denken dat je gellak hebt gebruik? Dan is deze Gel Setter echt een musthave!

Hopelijk hebben jullie nu een goed beeld van deze Gel Setter en zijn jullie net zo enthousiast als dat ik dat ben. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie deze Gel Setter al eens geprobeerd? En zo ja, wat vinden jullie er van?!

Liefs,
Jesse

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *