L’Oréal Paris Glam Beige Foundation

Hallo!  

Welke kleur past het beste bij mijn huid? Wil ik dan een dikke of juist een wat dunnere structuur? Wil ik alles weggewerkt hebben of mag er hier en daar wel een sproetje/vlekje doorheen komen? Ziet het er dan nog natuurlijk uit? 

Het kiezen van de juiste foundation/kleur blijkt voor veel dames nog steeds lastig.
Ik denk dat bij elke dame bovenstaande vragen dan ook wel een keer door het hoofd zijn gegaan wanneer ze in de winkel voor de foundations stonden. Bij mij in ieder geval wel, totdat ik een training bij L’Oréal Paris heb gevolgd. Tijdens deze training werd ons uitgelegd waar je op moet letten bij het kiezen van een foundation. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten en ik deel deze graag met jullie! 😉

Ondertoon 
De meeste foundations zijn onderverdeeld in 3 kleurgroepen. Warme tinten, koele tinten en de neutrale tinten. Om voor jezelf te bepalen welke tint je het beste kunt gaan gebruiken kijk je naar de ondertoon in je huid.
Hieronder een aantal punten waar je op kan letten bij het bepalen van je ondertoon: 

Gele ondertoon 
– Vaak een getinte/donkere huid.
– Verbrand niet snel, word makkelijk bruin.
Goudkleurige sieraden staan je het beste.
Je aderen zijn groen van kleur.
Hierbij past een warme tint.

Roze ondertoon 
– Vaak een blanke huid.
Verbrand heel snel, word niet of nauwelijks bruin.
Zilverkleurige sieraden staan je het beste.
– Je aderen zijn blauw/paars van kleur.
– Hierbij past een koele tint.

Neutrale ondertoon 
Je huid heeft dan geen overduidelijke gele of roze ondertoon. Dit is helemaal niet erg, want tegenwoordig hebben veel merken ook genoeg keuze in neutrale foundations/ poeders.

Soorten  
Er zijn veel verschillende soorten foundations en ook hierin kun je bepalen welke het beste bij je zal passen. Hieronder heb ik de meest gebruikte foundations kort voor je uitgelegd. 

Vloeibare foundation
Deze heb je op waterbasis en op olie basis. De foundations op waterbasis zijn geschikt voor een normale tot droge huid. Heb je een extreem droge huid, gebruik dan een foundation op olie basis. Vloeibare foundations hebben een lichte textuur en geven een lichte dekking.  

Matterende foundation 
Deze foundation is vaak een mousse variant en is geschikt voor de gemengde tot vette huid. De mousse zorgt ervoor dat de huid niet glimt, wat vaak het geval is bij een vette huid. De huid wordt door deze foundation matter en ook zachter. 

Compacte foundation 
Ook deze foundation is geschikt voor een gemengde tot vette huid. De foundation voelt wat zwaarder aan dan de mousse varianten. Hij geeft dan ook een betere dekking dan andere foundations. 

Nadat je hebt bepaald welke type huid en ondertoon je hebt, kies je 2 tinten foundation die jij het beste bij de kleur van je huid vind passen. Deze breng je beide aan op je kaaklijn om uiteindelijk te kunnen bepalen welke kleur het beste bij je past. Waarom op je kaaklijn? Hier kun je het beste zien of de foundation mooi bij je gezicht en hals past of dat hij te donker / licht is.

Let ook goed op de seizoenen. In de zomer is je huid wat bruiner, daarom heb je waarschijnlijk ook niet genoeg aan 1 tint foundation. Zorg er voor dat je een foundation hebt die in de winter bij je huid past en een die in de zomer beter bij je huid past.

Tips:
Ga zonder foundation of poeder op naar de winkel toe om zo een goede kleur foundation te kunnen kiezen.
Stap altijd even naar buiten en bekijk de foundation in daglicht om te voorkomen dat je thuiskomt met de verkeerde foundation.
Gebruik een foundationkwast of beautyblender om je foundation mooi egaal aan te brengen op de huid.
Gebruik na je foundation nog een poeder om je foundation te fixeren. Hierdoor zal je foundation gedurende de dag/avond goed blijven zitten.


Zelf gebruik ik momenteel heel graag de Glam Beige foundation van L’Oreal Paris. Deze foundation kwam net voor de zomer van 2017 uit en is speciaal gemaakt voor zomerse/warme dagen. Toch gebruik ik hem in de winter ook!
Benieuwd waarom? Lees dan verder.. 

Deze foundation geeft een natuurlijke, frisse, healthy glow aan het gezicht. Hij geeft een lichte, subtiele dekking en is voorzien van een SPF 20. Deze foundation bevat o.a. camelia, lotus en arganolie die ervoor zorgen dat hij gemakkelijk in de huid te blenden is. Ook zorgen de ingrediënten ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. De foundation is verkrijgbaar in de kleuren Light en Medium / Dark. Omdat ik in de winter een wat lichtere huid heb gebruik ik de Light variant.

Na het aanbrengen van de foundation gebruik ik van dezelfde lijn de Galm Beige Powder Medium/Dark om mijn foundation te fixeren. Nu vraag je je misschien af waarom ik de lichte variant foundation en de donkerdere variant poeder gebruik.. Dit doe ik zodat ik toch nog een beetje een tintje op mijn gezicht heb. Ik ga niet onder de zonnebank en toch vind ik het fijn om er niet als spook bij te lopen, haha! 
Bij het aanbrengen van de poeder, breng ik ook een beetje aan op mijn hals. Zo krijg ik geen masker effect en heeft deze toch iets meer kleur.

Op de foto links draag ik geen foundation en zoals jullie zien heb ik een lekker winters tintje. Je ziet ook dat ik een paar plekjes (lees puistjes) en wat rood op mijn wang heb, wat ik graag wat minder zichtbaar wil hebben, haha. Op de foto rechts heb ik de Glam Beige foundation op. Het geeft een mooie, natuurlijke, egale en matte look aan mijn gezicht. De foundation is licht van structuur en blend makkelijk uit.  Ik ben echt fan van deze foundation! Hij is fijn in het gebruik, goed van kwaliteit en geeft een mooie tint op mijn gezicht. Zo zie ik er ook in de winter niet al te wit uit.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips! Ik ben erg benieuwd hoe jullie je foundation kiezen? Alles andere tips zijn zeer welkom!
Deel je ervaringen met anderen door hieronder een reactie achter te laten. 😉  

Liefs,
Jesse  

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *